Навчальна дисципліна «Електричні машини» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» галузі знань 14 «Електрична інженерія» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» освітньої програми «Електротехнічні системи електроспоживання»

  Предметом вивчення навчальної дисципліни є вивчення будови електричних машин, принципів роботи, проектування, розрахунку та вибору їх параметрів.

  Метою є формування у студентів теоретичних знань з конструкції, принципу дії, області застосування електричних машин та трансформаторів, а також придбання практичних навичок, пов’язаних з підключенням, експлуатацією та визначенням параметрів електричних машин.

  Завданням дисципліни є теоретична та практична підготовка майбутніх фахівців з теорії та практики електричних машин, їх розрахунку, конструювання та експлуатації. Враховуючи, що дисципліна є базовою для інших спеціальних дисциплін, особлива увага приділяється практичному розумінню процесів, які відбуваються в електричній машині в процесі перетворення електричної енергії в механічну і навпаки.